+ Meer informatie

Onderzoek in Alphen naar illegale vuilstort

1 minuut leestijd

ALPHEN AAN DEN RUN - Het milieubijstandsteam van het ministerie van VROM en de gemeentepolitie hebben gisteren bij huiszoekingen in Alphen aan den Rijn een deel van de administraties van het chemisch bedrijf Biesterfeld & Co Nederland en een aannemersbedrijf in beslag genomen. Dat heeft de gemeentepolitie van Alphen aan den Rijn gisteren bekendgemaakt.

Beide bedrijven worden verdacht van betrokkenheid bij ernstige vervuiling van bodem en grondwater op een braakliggend terrein aan de Handelsweg. Het terrein is eigendom van de gemeente. De politie vermoedt dat een plaatselijk aannemersbedrijf, waarvan de naam niet bekend is gemaakt, daar illegaal grond heeft gestort.

De vervuilde grond zou afkomstig zijn van een afgraving bij Biesterfeld & Co Nederland. Uit nader onderzoek moet blijken welke strafbare feiten precies zijn gepleegd. Het onderzoek richt zich volgens de politie ook op de rol van de gemeente in deze kwestie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.