+ Meer informatie

Jaaroverzicht van de Nederlandsche Bank

1 minuut leestijd

{Vervolg van voorpagina)

Gelet op de sombere werkgelegenheidsvoorspellingen vraagt Zijlstra zich af of de Westeuropese economie niet sterk de trekken gaat vertonen van de jaren dertig. Een vergelijking valt volgens hem ten gunste van de huidige situatie uit. i^iHaHHMB^^MiMiaaaiMHBnaaMMfaa Er dreigt echter een groot gevaar. Het protectionisme in de wereld (de eigen industrie beschermen door invoer van produkten tegen te gaan) neem toe. ā€˛Mochten deze tendensen vastere vormen aannemen en zich in het economische beleid van de verschillende landen afzetten, dan komt de toestand van de jaren dertig inderdaad terug. Dan zal een nu nog te keren recessie zich verdiepen en verlengen tot een langdurige depressie waarvan economisch en daarna ook politiek de gevolgen onoverzienbaar zullen zijn", aldus Zijlstra.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.