+ Meer informatie

Voleinder

2 minuten leestijd

„Ziende op de overste Leidsman en Voleinder des geloofs, Jezus". Hebreen 12:2a


Het heerlijkste onderwerp, waarover gesproken of geschreven kan worden is Jezus Christus. Augustlnus, de werken van Cicero gelezen hebbende, roemt ze vanwege hun welsprekendheid, maar hij geeft er dit oordeel over: zij zijn niet zoet, omdat er de naam van Jezus niet in gevonden wordt. En de woorden van Bernardus zijn bijna dezelfde: zo gij iets schrijft, het smaakt mij niet, als Ik Jezus daar niet in lees; zo gij redetwist of samenspreekt, het smaakt mij niet, zo Ik Jezus daarin niet hoor.


Gewis, al wat wij spreken is geheel onsmakelijk, zo het met dit zout niet wordt smakelijk gemaakt. „Ik heb niet voorgenomen iets te weten onder u", zei Paulus, „dan Jezus Christus, en Dien gekruisigd". I Korlnthe 2:2. Eer hij onder de Korintiërs predikte, besloot hij zichzelf, dat dit het enige punt van kennis zou zijn, waarin hij zich voor een kunstig meester wilde uitgeven, en dat hij In de weg van zijn bediening hem daartoe wilde brengen. Dit maakte hij tot de breedte, en lengte, en diepte, en hoogte van zijn kennis. Efeze 3:18. „Ja gewisselijk", zei hij, „ik acht ook alle dingen schade te zijn, om de uitnemendheid der kennis van Christus Jezus, mijn Heere". Fillippensen 3:8.

Is. Ambrosius

(Het zien op Jezus)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.