+ Meer informatie

Varkensprijzen blijven gelijk

1 minuut leestijd

NAARDEN - De grote slachtbedrijven voor varkens hebben, volgens eigen opgave, de basisprijzen voor de in de week tot 23 augustus overgenomen varkens ten opzichte van de voorgaande week niet veranderd.

Deze basisprijzen liepen uiteen van 3,29 gulden tot 3,44 gulden per kilogram voor geslachte varkens, kl. A 52 procent, 73/93 kg, basis af mestbedrijf, inclusief btw en exclusief toeslagen.

Voor zwaardere varkens en andere kwaliteitsklassen dan A 52 procent gelden de gebruikelijke kortingen.

De. internationale afzet is bevredigend. In de meeste landen trokken de prijzen voor varkens(vlees) aan, vooral in Duitsland. Het gemiddeld slachtgewicht is iets gestegen, nadat eerder het aantal slachtingen sterk is gedaald. Er zijn dus nogal wat varkens op de bedrijven aanwezig. De marktsituatie blijft toch gekenmerkt door een onzekere ondertoon.

In de week tot 17 augustus werden uit Nederland 55,873 levende varkens uitgevoerd, alsmede 5051 ton halve varkens en 10.087 ton varkensvlees in deelstukken. Aan mestbiggen werden 3441 stuks uitgevoerd.

De biggenprijs is weer wat aangetrokken. Vleuten verwachtte eind voorgaande week voor deze week een prijs van 129 gulden voor een big van 23 kg af fokker, dat is 5 gulden meer dan voorgaande week. De slachtveemarkt blijft moeilijk prijshoudend. Er is enige export, doch de prijzen die daarbij gerealiseerd worden, zijn weinig bevredigend. Koeien van extra kwaliteit blijven vrij goed gevraagd, doch de prijzen zijn en blijven laag.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.