+ Meer informatie

jijktt" Tsjechen dammen

1 minuut leestijd

PRAAG/BOEDAPEST Slowakije heeft de inreismogelijkheden voor Roemeense toeristen

f(\^r\

Volgens MTI was dit de eerste poging van de Tsjechoslowaakse autoriteiten om Roemenen zonder voldoende geld of een schriftelijke uitnodiging op weg naar de DDR en de Bondsrepubliek tegen te houden.

De stroom Roemenen, vooral Roma-zigeuners, vormt voor Praag „Jf. •RnptnpniA in •"•UClllClllC 111 ul1 een steeds groter probleem omdat de Duitsers hen niet toelaten.

Eerder berichtte het Tsjechoslowaakse persbureau CTK dat Roemenen vanaf 20 augustus of een formele uitnodiging öf een bewijs dat hun verblijfskosten zijn betaald moeten tonen om Tsjechoslowakije binnen te mogen. Bij doorreis moeten ze een geldig visum hebben voor het land van bestemming. £«&!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.