+ Meer informatie

Verkoopplaatsen blijven afnemen

MIDDEN- EN KLEINBEDRIJF

1 minuut leestijd

De geldomzetten bij het midden- en kleinbedrijf stegen in 1971 weliswaar slechts weinig minder dan in 1970, maar dit was meer tengevolge van de sterke prijsst├╝gingen, dan ten gevolge van een hogere afzet. Het aantal verkoopplaatsen bleef dalen met 5100 tot 163.400 plaatsen op 1 januari 1972. Voornamelijk veroorzaakt door de uitschakeling van een aantal ondernemers als door de voortgang van het proces van schaalvergroting. Vooral in de levensmiddelenbranche is dit duidelijk.

In de positie van het midden- en kleinbedrijf in de nieuwe winkelcentra is tegenover vorig jaar slechts weinig verandering gekomen. Bedenkingen heeft de minister tegen ongebreidelde vestiging van detailhandelsbedrijven buiten de daarvoor bestemde gebieden, hoewel aan nieuwe distributievormen de mogelijkheid tot ontwikkeling moet worden geboden. In dit verband heeft de minister de aandacht van de gemeentebesturen gevraagd om grote aandacht te schenken aan de belangen van de detailhandel bij het voorbereiden van gemeentelijke bestemmingsplannen.

Bij de selectieve investeringsheffing ligt het in het voornemen om detailhandel en horeca vrij te stellen van de heffing, terwijl ook het merendeel van de investeringen in het midden- en kleinbedrijf niet getroffen zullen worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.