+ Meer informatie

Protest tegen wetgever en media inzake abortus

1 minuut leestijd

Bisschop Gijsen van Roermond heeft dinsdag geprotesteerd tegen de houding van de Nederlandse wetgever en de Nederlandse publiciteitsmedia inzake abortus. In het informatiebulletin voor zijn bisdom schrijft hij dat de „bewakers van de wet, die gegeven is ter bescherming van de kleinen en de zwakken in de maatschappij, zich meer en meer laten meeslepen door de verblinding, dat het ongeboren leven een ruilgoed zou zijn van weinig waarde".
Voor bisschop Gijsen is het duidelijk dat de publiciteitsmedia, „deze onpersoonlijke heersers over recht en geweten", hierbij een grote rol spelen. Bisschop Gijsen zegt in zijn informatiebulletin, dat hij erg blij is met de tegenwoordige belangstelling voor de „minsten der broeders", de kleinen en zwakken in de wereld, maar dat hij moet constateren dat deze belangstelling zich niet uitstrekt tot een bepaalde groep van deze minsten: „de naamlozen bij uitstek, die zelfs hun stem niet kunnen doen horen. De ongeboren kinderen die om een of andere reden niet gewenst zijn".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.