+ Meer informatie

VN-gebouw aan ramp ontsnapt

1 minuut leestijd

NEW YORK In een vertrek van het hoofdkwartier der Verenigde Naties in New York zijn woensdagmorgen vijf staven dynamiet gevonden-. Bomdeskundigen van de New Yorkse politie hebben de springstoffen onschadelijk gemaakt zonder dat er verder iets is gebeurd.

Een lid van het VN-bewakingspersoneel vond het pakje met de gevaarlijke inhoud in de „meditatiekamer", een soort kapel voor gedelegeerden en bezoekers bij de hoofdingang van het VN-gebouw. Men neemt aan dat de staven dynamiet dinsdagmiddag in het zeer duistere vertrek zijn neergelegd. De dagelijkse controle in het gebouw was na de bomaanslag van dinsdag op de PANAM-vertrefchal op de luchthaven van Los Angeles verscherpt. •

Functionarissen van de VN waren van oordeel dat de bom reeds dinsdag was aangebracht in de zaal. Uit het ingestelde onderzoek is nog niet gebleken wie er de hand in kan hebben gehad. Mocht het ding zijn afgegaan, aldus een woordvoerder van de VN, dan zouden de muur van het vertrek en alle glazen deuren in de buurt eraan zijn gegaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.