+ Meer informatie

Kohl wil harde aanpak geweld

Regering mag ogen niet sluiten'

1 minuut leestijd

BONN — De Westuitse oppositieleider Helmuth Kohl heeft maandag de regering verweten de ogen te sluiten voor een golf van terrorisme die even ernstig zou kunnen blijken als de campagne die 13 jaar geleden werd begonnen door de Baader-Meinhofgroep.

In een interview met het dagblad „Bild" zei Kohl dat de staat het geweld in de kiem moet smoren, in plaats van ervoor terug te schrikken. Het moet niet mogelijk zijn straffeloos benzinebommen te gooien en ruiten in te slaan, aldus de CDU-leider. De politie moet adequate uitrusting krijgen om effectief op te kunnen treden en het moet betogers verboden worden maskers te dragen.

Maandag zijn in het centrum van Düsseldorf benzinebommen gegooid naar twee auto's. Een auto brandde uit. Zondag zijn sympathisanten van gevangen RAF-leden verscheidene. kerken biimengedrongen om tijdens de paasdiensten de aandacht te vestigen

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.