+ Meer informatie

Kaarten te koop van Groninger kerken

1 minuut leestijd

GRONINGEN - De stichting Oude Groninger Kerken heeff naast de verkoop van compact discs, handdoeken, puzzels, boeken enz. een nieuwe serie dubbele wenskaarten in de handel gebracht van besneeuwde kerken.

De stichting stelt zich ten doel historische kerkgebouwen in de provincie Groningen in stand te houden en de belangstelling ervoor te bevorderen. Dit was nodig omdat de kerkelijke gemeenten steeds kleiner werden en de financiƫle middelen voor onderhoud en restauratie niet meer opgebracht konden worden.

Plaatselijke commissies dragen met hun activiteiten bij aan de bekostiging van het klein onderhoud en de energielasten. De commissie Groninger Kerken Edities (Twee Kerspelenweg 15, 9621 AX Slochteren) levert een financiƫle bijdrage met de verkoop van artikelen.

De nieuwe serie dubbele wenskaarten met enveloppen (tien stuks voor 18,00 gulden) laat beelden zien van de kerken te: Zeerijp, Uithuizermeeden, Marsum, Godlinze en Middelstum. Achterop de kaart is een korte beschrijving van de kerk opgenomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.