+ Meer informatie

CU wil weer ambtsgebed in Grootegast

1 minuut leestijd

GROOTEGAST (FD) - De ChristenUnie in het Groningse Grootegast wil het ambtsgebed herinvoeren.

De huidige samenstelling van het college, met wethouders van CDA, ChristenUnie en VVD, is voor de partij aanleiding een lans te breken voor de terugkeer van het ambtsgebed.

Bij elke raadsvergadering in Grootegast wordt nu vooraf een verklaring voorgelezen. Deze luidt: "De overheid is door God ingesteld en staat in Zijn dienst." De verklaring kwam aan het eind van de jaren tachtig in de plaats van het ambtsgebed. Het betrof een compromis tussen de diverse fracties.

De ChristenUnie deed haar pleidooi voor een herinvoering van het ambtsgebed in de algemene beschouwingen die voor de begrotingsvergadering van gisteren werden opgesteld. Een reactie van de andere partijen bleef achterwege.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.