+ Meer informatie

Namaak oldtimer

1 minuut leestijd

De firma Ruska, die bekend is ais bouwer van allerlei soorten buggies, heeft een nieuwe, merkwaardige auto op de markt gebracht, de Ruska Sagitta. Het is een bijzonder fraai ogende en exclusieve wagen die ontworpen is door de heer Ruska jr. De carrosserie is een schitterende kopie van de Amerikaanse sportwagen Auburn Speedster, die in zijn tijd (1935) wereldberoemd was. De heer Ruska maakte de carrosserie van 8 mm dik polyester en gebruikt als onderstel het chassis van een oude VW Kever. Als krachtbron doet een 1600 cc Volkswagenmotor dienst, die achterin in de kofferbak is gemonteerd.

Met het onderstel en de motor van een VW Kever heeft de Ruska Sagitta technisch niets meer gemeen met de echte Auburn Speedster die in zijn tijd was uitgerust met een kolossale achtcilinder motor en een pijlsnelle wagen was. Uiterlijk komt de Sagitta echter tot in de kleinste details overeen met de beroemde Auburn. Karakteristiek voor de vormgeving zijn de prachtige torpedo spatborden en de zogenaamde „vaartuig staart". De prijs wordt op aanvraag verstrekt door de firma Ruska, Lauriergracht 115, Amsterdam. De Ruska Sagitta is een schitterende kopie van de Auburn Speedster uit 1935.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.