+ Meer informatie

egiosnippers

2 minuten leestijd

rein en is een intensief onderzoek begonnen naar de daders. De directie van Ekro en de gemeente Apeldoorn hebben overigens besloten om begin volgende week te starten met de sloop van de gebouwen.

Ze weigerden hem de toegang tot de gevangenis toen hij als raadsman 26 in verzekering gestelde krakers van het Groningse Wolters-Noordhoff-complex wilde bezoeken. De leiding van de gevangenis meende dat de raadsman zich ten onrechte uitgaf als advocaat. LEEUWARDEN - In de afgelopen twee jaar is de recreatievaart in Friesland toegenomen. Het aantal passages van plezierboten bij de belangrijkste telpunten in de provincie, zoals de Jelteslootbrug onder Sneek en de Sudergoabrug, steeg van 210.000 naar 220.000. Bij de sluizen naar de Friese waterwegen passeerden tienduizend waterrecreanten meer dan in 1988. Het aantal steeg van 135.000 tot 145.000. Dat concludeert het periodieke provinciale rapport 1989 en 1990 over de scheepvaartbewegingen op de Friese wateren. Volgens de provincie is de toename van de recreatievaart met name veroorzaakt door de warme zomers. De beroepsvaart neemt iets af. Bij de belangrijke invalspoort van Friesland, de Prinses Margrietsluis in Lemmer, is het aantal passages gedaald van 27.000 naar 26.000. Het gepasseerde laadvermogen van de schepen steeg echter van 22,5 miljoen tot in 1988 tot 22.9 miljoen vorig jaar. Bovendien nam de gemiddelde scheepsgrootte toe. Uit het rapport blijkt ook dat steeds meer scüepen een bestemming binnen Nederland hadden. Het grensoverschrijdende verkeer nam af van 56 procent in 1988 tot 44 procent in 1990. Fort Nieuw Victoria op Ambon. Dat is gisteren besloten. In het fort hangen onder meer wapenschilden van de provincie. De totale kosten worden geraamd op 60.000 gulden. VVD en RPF/GPV stemden tegen de subsidie. Zij zagen hierin geen taak voor de provincie. De SGP vond deze bijdrage het inlossen van een stukje ereschuld. Gedeputeerde mevrouw De Vries deelde die visie. MIDDELBURG - Provinciale Staten van Zeeland geven 40.000 gulden voor een onderzoek naar de Watersnoodramp van 1953. Dat is gisteren besloten. De resultaten van het onderzoek, uitgevoerd door de Universiteit van Amsterdam, worden samengevat in een boek. De totale kosten bedragen 280.000 gulden. Volgens GS is er sprake van een bijzondere wetenschappelijke overzichtsstudie. VVD, D66 en Delta Anders stemden tegen het voorstel. Volgens de laatste fractie is de gebruikte vorm van onderzoek -verslagen van ooggetuigen- niet wetenschappelijk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.