+ Meer informatie

Vijftien jaar geëist wegens dubbele moord

1 minuut leestijd

MIDDELBURG - Officier van justitie mr. C. Groen heeft gisteren in Middelburg een gevangenisstraf van vijftienjaar geëist tegen de 38-jarige Hagenaar W. de Z. wegens een „koelbloedige en kille" dubbele moord op de 43-jarige Chinees C. Kohn uit Singapore en N. Chung (37) uit Hongkong.

De lichamen van beide Chinezen werden vier jaar geleden in een kreek bij Oud-Vossemeer door een molenaar gevonden. Tegen de neef van W., de 27-jarige R. L., eiste de officier wegens medeplichtigheid een gevangenisstraf van elf jaar en tien maanden. De derde betrokkene in de moordzaak, de 26-jarige Chinees Y. Y., beter bekend als "Ahoy", hoorde acht jaar tegen zich eisen. Y. zit momenteel een straf van twaalf jaar uit wegens heroïnesmokkel. De bij dezelfde smokkel betrokken L., die optrad als een „professionele koerier", moet daarvoor acht jaar uitzitten.

Het onderzoek naar de moord leverde geen direct resultaat op, maar bevatte genoeg aanwijzingen om samen met de afdeling verdovende middelen van de Haagse politie een onderzoek in te stellen naar de invoer van heroïne vanuit Hongkong en Singapore. In april en mei 1991 resulteerde dat in de aanhouding van Y. en L., die daarvoor werden veroordeeld. Volgens L. en zijn neef De Z., die

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.