+ Meer informatie

Nieuw rijk

1 minuut leestijd

Gelukkig werd dat voorkomen, maar het scheelde niet veel of het was anders gegaan. Niet dat de Kozakken daar zo'n dringende boodschap aan hadden overigens. Zij zeggen dat Oeraisk het historische centrum is van de Jaik-Kozakken en dat ze daarom het volste recht hebben in die plaats samen te komen.

De Kazachstanen moeten begrijpelijkerwijs niets hebben van de verlangens van de Kozakken. Kazachstan zou ruim de helft van zijn grondgebied verliezen als de laatsten hun zin kregen. Dat stuit in Alma-Ata op een keihard "nee".

Evenals trouwens het idee op zich van een nieuw Russisch rijk. President Noersoeltan Nazarbajev van Kazachstan heeft naar aanlei

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.