+ Meer informatie

Dales praat over wachtgeld Smallenbroeka

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Minister Dales van binnenlandse zaken praat met ex-burgemeester Smallenbroek van Smallingerland over een schikking van zijn wachtgeldregeling. In afwachting daarvan is de zitting voor het Ambtenarengerecht op vrijdag 26 januari voor onbepaalde tijd aangehouden.

De advocaat van Smallenbroek, mr. J. Mentink, heeft dit gisteren be-' kendgemaakt. Het ministerie van binnenlandse zaken bevestigt dat het overleg plaatsvindt.

De ex-burgemeester van de Friese gemeente had een meningsverschil met de voorganger van de bewindsvrouw. Van Dijk, over het korten van neveninkomsten op zijn wachtgeld. Volgens de minister moesten de inkomsten uit een adviseurschap in^ mindering worden gebracht. Maar volgens de advocaat van Smallenbroek was dat tegen de afspraak. Over het bewuste adviseurschap zou al in de zomer van 1988, voor de burgemeester zijn ontslag indiende, over-it k eenstemming zijn bereikt. Om die redden zou de bijbaan niet als nieuwe';, nevenfunctie tellen.

Smallenbroek diende in december" 1988 zijn ontslag in, nadat hij samerfrf met zijn collega Faber uit Hoogeveen in de zogenoeme "Zwolse affaire"-,.. verzeild was geraakt.

Met minister Van Dijk kwam'," Smallenbroek een regeling overeenf'-'' waarbij hij bijna zijn volledige salari&l heeft behouden en rechten houdt op, een volledige pensioenopbouw.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.