+ Meer informatie

Deelstaatminister Karry begraven

1 minuut leestijd

FRANKFORT — De maandag vermoorde minister van Economiscüe zaken van de Westduitse deelstaat Hessen, de 61-iarige Heinz Herbert Karry, is vrijdag geëerd met een plechtigheid van staatswege en in Frankfort begraven.

Veel hoge functionarissen, onder wie president Karl Carstens en bondskanselier Helmut Schmidt, namen deel aan de plechtigheid, die in de Pauluskerk in Frankfort werd gehouden.

Daarna trokken meer dan drieduizend mensen een uur zwijgend door het centrum van de stad als protest tegen het gebruik van terreur ter beslechting van politieke geschillen.

De politie schijnt de daders op het spoor te zijn. De justitie van Hassen heeft meegedeeld dat Karry met Amerikaanse munitie is vermoord.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.