+ Meer informatie

Breda zamelt eten in voor bevrijders

1 minuut leestijd

BREDA — De aartsbisschop van het Poolse Katowice, Czeslaw Domin, heeft een beroep gedaan op de bevolking van Breda om levensmiddelen in (e zamelen voor de zieken, kinderen en bejaarden in zijn bisdom.

De aartsbisschop zou hiervoor toeStemming hebben gekregen van kardinaal Wyszinsci, omdat er momenteel een groot tekort aan voedsel is in Polen. De Pools-roomse vereniging in Breda, die dit bekepd heeft gemaakt, zal de inzamelingsactie leiden.

De vereniging heeft op haar beurt een beroep gedaan op organisaties, scholen en andere instellingen in Breda om bij de inzameling te helpen. Het is de bedoeling de eerste directe hulp te sturen naar kindertehuizen en ziekenhuizen in Katowice.

De levensmiddelen, gestreefd wordt naar tenminste tien ton, moeten daar in mei en juni terecht komen, omdat dat de meest kritieke maanden zouden zijn voor de voedselvoorziening in Polen. Breda heeft sinds het einde van de vriendschapsbanden met Polen. Breda werd destijds door Poolse troepen be vrijd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.