+ Meer informatie

Sport/dorpshuis

Raad Reimerswaal besluit:

2 minuten leestijd

apart dorpshuis en een aparte gymnastiekzaal te bouwen. Aan dat besluit wilde hij dan ook vasthouden. Hij meende, dat dat de beste oplossing is, omdat de verschillende aktiviteiten in het nieuwe gemeenschapsgebouw elkaar niet zullen verdragen. Bovendien vreesde de heer Koster, dat het nieuwe gebouw grotendeels gebruikt zou gaan worden ten behoeve van de sport, waardoor de meerderheid van de bevolking er maar weinig van zou kunnen profiteren. Hij merkte dan ook op, dat de sport de laatste jaren al genoeg had gekregen en dat er nu maar eens iets gedaan moest worden voor een andere bevolkingsgroep. Hoewel de heer J. Comelissen (CDA) een gecombineerd gebouw verre van ideaal vond, wilde hij er toch voor kiezen, omdat dat volgens hem de enige manier is om op redelijke termijn in Yerseke over voldoende zaalruimte te beschikken. Ook de fracties van de PvdA en de WD spraken hun voorkeur uit voor een gemeenschapsgebouw. De heer W. van Oost (WD) merkte nog op, dat men op het eiland Tholen goede ervaringen heeft met dergelijke gebouwen. De heer T. Moerland (PvdA) pleitte ervoor om tijdig een aantal beheersmaatregelen te treffen, opdat de zaak niet uit de hand zou lopen.

Geen precedent

Burgemeester H. Boer merkte tenslotte nog op, dat de beste oplossing van het probleem door de heer Koster was aangedragen, maar dat de meest haalbare oplossing door de meerderheid van de raad naar voeren was gebracht. Overigens was hij niet bang voor precedentwerking, omdat men in de overige kernen zowel over een dorpshuis als over een gymnastiekzaal beschikt.

Extra geld

De gemeenteraad besloot verder om de algemene bibliotheek te Rilland een extra subsidie van 2000 gulden per jaar te verlenen gedurende vijf jaar. Hierdoor zal de Provinciale Bibhotheek Centrale de bibliotheek in Rilland blijven voorzien van een wisselkoUektie. Door vier è vijf keer per jaar te wisselen kan er dan een keus worden gemaakt uit 7500 è 9500 banden per jaar. Hoewel de raad instemde met het verlenen van extra subsidie, werd toch aangedrongen om een blijvende oplossing te zoeken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.