+ Meer informatie

Utrecht kampt met geluidsoverlast

1 minuut leestijd

UTRECHT — Door het grote aantal klachten tijdens het zomerweer over geluidsoverlast van buren, speelt de Utrechtse politie met de gedachte om toch af en toe geluidsapparatuur in beslag te gaan nemen. Vanaf vrijdagavond hebben agenten dit weekeinde zo'n vijftig maal moeten ingrijpen wegens burengerucht.

,,Tot nu toe hebben we het gelaten bij een waarschuwing, maar als het zo doorgaat zullen we toch vaker een platenspeler of bandrecorder moeten meenemen", aldus een woordvoerder van de politie in de domstad. Volgens hem is de afgelopen dagen soms tot driemaal toe geklaagd over eenzelfde bron van overlast.

Het in verhouding grote aantal klachten wordt volgens de politie in hoofdzaak veroorzaakt door tuinfeestjes tot in de kleine uren warfneer het weer uiterst mild is. Ook gebeurt het vaker dat mensen met deuren en ramen wijdopen, buiten 's avonds genieten van een pilsje. Zaterdagnacht bijvoorbeeld heeft feestgedruis op een woonboot in de Catharijnesingel lange tijd patiënten en verplegend personeel van het militair hospitaal aan de Springweg uit de slaap gehouden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.