+ Meer informatie

Twee jaar geëist voor bouwfraude

Voor miljoenen zwart bouwen

2 minuten leestijd

BREDA — De rechtbank van Breda heeft maandag de 47-jarige P. .K. uit Roosendaal veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf met aftrek van vier maanden voorarrest, wegens zijn aandeel in de miljoenenfraude in de Brabantse bouwwereld.

De rechtbank achtte de man, die beschouwd werd als de hoofdverdachte in deze fraudezaak, schuldig aan het voor miljoenen zwart laten bouwen, hetgeen gedekt werd door valse facturen van onderaannemers, die daarvoor een beloning kregen. Daarnaast werd hij schuldig bevonden aan belastingfraude. Er was drie jaar met aftrek tegen hem geëist.

De 33-jarige onderaannemer F. K. uit Breda werd voor zijn aandeel in de bouwfraude maandag veroordeeld tot vijf maanden gevangenisstraf, waarvan drie voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. Tegen hem was zes maanden geëist waarvan drie voorwaardelijk. De rechtbank achtte de onderaannemer schuldig aan,ihet beschikbaar stellen ' van facturen waardoor de bouwfraude moest worden gedekt.

Vrijspraak

Daarnaast eiste de officier van Justitie bij de Bredase rechtbank, mr. C. Schrijnen, op de vijfde zittingsdag van de bouwfraudezaak een gevangenisstraf van drie jaar met aftrek van voorarrest tegen de 30-jarige voormalige koppelbaas E. V. uit Roosendaal. Volgens de officier is verdachte schuldig aan valsheid in geschrifte, belastingontduiking en het gebruik van valse facturen. V. verklaarde voor de rechtbank'dat hij niet geweten had wat er gaande was en pas achteraf het geknoei ontdekte. De officier stelde dat deze verdachte door zijn handelen in 1979 tussen de 20.000 en 25.00Ö gulden per maand moet hebben geïnd.

Raadsman mr. Klinkhamer uit Roosendaal vroeg vrijspraak wegens gebrek aan bewijs. De rechtbank van Breda doet in deze zaak op 18 mei uitspraak.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.