+ Meer informatie

Verkering gehad?

2 minuten leestijd

Een voorbeeld: eens hoorde ik twee mannen praten over een collega die op doorreis was van Zweden naar Parijs, het vliegtuig zou een tussenlanding maken op Schiphol en de volgende ochtend weer vertrekken. De man waar het over ging was een reizend zakenman en hij zou die avond gewoon doorbrengen bij zijn vrouw in Amsterdam. Nu zei een van de mannen, „Als ik hem was zou ik met mijn secretaresse een hotelkamer nemen op Schiphol." Als je zulke dingen hoort dan wil je wel anders gaan denken over het huwelijk, dan alleen aan koek en ei.

Verkering, het gaat uit, waarom? In bijna alle gevallen zal dit uitgepraat zijn en meestal legt men zich daarbij neer, afgelopen, volgende maal beter. Een jongen of meisje hangt te veel aan zijn vrienden of vriendinnen. Men wil als de verkering uit zou gaan niet met hangende pootjes terug komen bij zijn vrienden.

Dit leidt tot spanningen en prompt komt men dan ook zonder hangende pootjes terug. Een persoon stelt de toekomst voorop, op zichzelf een goede zaak maar voor de verkering kan het kwalijke gevolgen hebben.

Een jongen of meisje wil eerst zijn/haar studie afmaken, men werkt 's avonds of zaterdags langer, met de bedoeling in de toekomst beter voor echtgenoot en kinderen te kunnen zorgen.

Als de partner dat niet wil of kan accepteren, loopt de verkering spaak. De volgende maal zal men zulke dingen als eis bij de voorwaarden toevoegen. Over zulke gevallen wil ik het niet verder hebben, maar er zijn enkele gevallen waarbij men terughoudend wordt, voor een nieuwe verkering.

Om een voorbeeld te noemen, waarbij meisje als jongen en jongen als zelfs tenondergaan in zelfbeklag. Op deze manier kun je voor een ander echter niet veel betekenen. Alleen iemand die gelukkig is, kan uitstralen naar de ander. Ik las eens van een arme vrouw in Engeland, die op haar 44e jaar een oude vrijster werd genoemd. Ze riep uit: „Ik ben geen oude vrijster; ik ben een onopgeëiste schat!"

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.