+ Meer informatie

Chiquita aast op deel Del Monte

1 minuut leestijd

FORT LAUDERDALE (ANP) Iet Amerikaanse concern Chiquita trands International wil zijn leidende lositie op de internationale bananennarkt versterken door van het failliee Britse concern Polly Peck belangen an het dochterbedrijf Del Monte ver te nemen.

Deze transactie,, gedeeltelijk met en Britse partner, zou ongeveer een liljard dollar (ƒ 1,68 miljard) belolen, zo heeft topman Keith Lindner an Chiquita dinsdag verklaard. Chiquita is bereid 500 miljoen dollar te betalen voor de uitgestrekte bananen- en ananasplantages van Del Monte en de belangen in Azië. Een niet genoemde Britse partner zou voor een ongeveer even groot bedrag de distributiesystemen en de merknaam in Europa en de Verenigde Staten moeten overnemen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.