+ Meer informatie

Geen gezonde concurrentie in Flipland

Raadsfracties:

1 minuut leestijd

SINT PHILIPSLAND — De protestant-christelijke en de algemeen belangen gemeenteraadsfracties in Sint Philipsland willen dat een raadsbesluit van 23 december 1976 wordt teruggedraaid. Op die dag werd namelijk besloten de aanbesteding van bouw-objecten in deze gemeente uitsluitend voor plaatselijke aannemers open te stellen. Dit was een advies van de SGP-fractie die de meerderheid heeft in de gemeenteraad van Sint Philipsland.

In hun brief aan de raad zeggen de partij voor algemeen belang en de protestants-christelijke fracties dat er in dit soort zaken met gemeenschapsgeld wordt gewerkt en dat deze beslissing dus niet juist is geweest, omdat deze werkwijze gezonde concurrentie uitsluit. Als voorbeeld noemen de beide fracties de aanbesteding van een rioleringssysteem de afgelopen week.,,Omdat dit project met DACW-gelden betaald wordt moest de aanbesteding wel in het openbaar plaatsvinden. Toen bleek dat een aannemer uit Bruinisse met zijn inschrijving 25 procent onder de prijs bleef die de gemeente Sint Philipsland ervoor begroot had. Uit dit voorbeeld blijkt duidelijk dat door het besluit van 23 december 1976 gezonde concurrentie wordt uitgesloten en de gemeente schade wordt toegebracht", zegt de brief.

De twee partijen willen de zaak op de eerstvolgende raadsvergadering welke aanstaande woensdag 14 september plaats zal vinden, behandeld zien.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.