+ Meer informatie

Collecties universiteit in verwaarloosde staat

Regionale aanpak bepleit

1 minuut leestijd

UTRECHT - Het behoud van universitaire col- ^.^^^^^^^T^^r^

lecties is door het ontbreken van een landelijk be- meiing uiterst zeldzame mammoetbot... I n'ii-

Ondanks de toegezegde steun verdwijnt de collectie steeds dieper de kelders in. Bij de nieuwbouw van het instituut voor aardwetenschappen (het grootste in Europa) in het universiteitscentrum' De Uithof bij Utrecht werd volgens Sondaar geen rekening gehouden met voldoende opslagruimte voor collecties, zodat het meeste materiaal nog in de kelders en op zolders van het voormalige instituut aan de Oude Gracht ligt.

Enthousiast

Sondaar wil in dit pand het regionaal natuurhistorisch museum onderbrengen, een plan dat bij ïowel het ministerie van CRM, als provincie en gemeente met enthousiasme werd ontvangen. Er zijn zelfs op de verschillende begrotingen bedragen gereserveerd die variëren van 50.000 gulden tot een half miljoen. Volgens Sondaar houdt de universiteit de zaak nu tegen en dreigen de collecties alsnog verloren te gaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.