+ Meer informatie

EEN KINDERBIJBEL BIJ EEN DOOPDIENST

1 minuut leestijd

De titel doet bij de lezer wellicht de reactie opkomen, dat het over een merkwaardige combinatie gaat. Aanleiding tot het schrijven van deze regels is wat ik in een kerkeraads- kamer meemaakte, nadat ik een kindje had mogen dopen.

Naar goed gebruik werden de ouders door de kerkeraad voor een korte ontmoeting na afloop en voor gebed ontvangen. De voorzitter overhandigde toen aan het echtpaar een kinderbijbel. Men vertelde mij dat dit gebruikelijk was bij de doop van een eerste kind. Behalve de doopkaart voor de baby ook een kinderbijbel voor het gezin. Ik vond dit een goed idee en beloofde in A.C. andere kerkeraden attent te maken op dit „aparte” geschenk van de kerkeraad. Sindsdien heb ik het ook in een andere gemeente meegemaakt. Er zijn wellicht nog meer gemeenten waarin dit gebruikelijk is. Waar men nog niet op dit idee is gekomen, zij het ter overweging en navolging aanbevolen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.