+ Meer informatie

RECENSIE

1 minuut leestijd

Prof. G. Wisse, Pastorale brieven rond geloofsvragen. Van een oude Doornse oefenaar, Uitg. Boekhandel De Roo, Zwijndrecht 2013, 114 blz., € 12,90.

Dat 57 jaar na het overlijden van de schrijver opnieuw een werk van zijn hand het licht ziet, zegt iets over de mate waarin hij nog steeds weet aan te spreken, maar ook over de omvang van zijn nalatenschap. Deze bundel bevat namelijk 38 nog niet eerder uitgegeven brieven, waarin prof. Wisse op pastorale toon ingaat op geloofsvragen. Thema’s die aan de orde komen, zijn: geestelijk leven, het onderscheid tussen een toevluchtnemend en een bevestigd geloof, het verschil tussen het ware en het ‘namaak’ geloof, geestelijke donkerheid en verlatenheid en het beleven van ‘genade door recht’. Het ‘oude’ christelijke gereformeerde geluid klinkt in dit boekje, dat ik daarom graag in veler handen zie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.