+ Meer informatie

Greenpeace staakt acties Friese Front

1 minuut leestijd

DEN HELDER (ANP) - De milieu-organisatie Greenpeace staakt haar acties tegen de proefboringen naar aardgas in het PYiese Front ten noorden van de Waddeneilanden.

Het actieschip Solo keerde gisteren met achttien opvarenden in Den Helder terug, zo heeft actieleider W. J. Goossens meegedeeld.

Greenpeace zal „met zeer grote aandacht" de afhandeling van haar zeven aangiftes bij de Noordzee-officier van Justitie, het Staatstoezicht op de Mijnen en het Kustwachtcentrum volgen. Het gaat daarbij om zeven aangiftes van olielozingen en om klachten over gevaarlijk vaargedrag. Volgens Greenpeace bestaan er twijfels over het vervolgingsbeleid „en lijkt er bij de Nederlandse overheid veel te weinig aandacht te zijn voor dergelijke zaken".

De Solo zal naar schatting een week in Den Helder liggen en daarna uitvaren voor gerichte controles op illegale lozingen. Ook zegt de milieuorganisatie gerichte aandacht te zullen besteden aan de intensieve visserij op de Noordzee. Greenpeace begon op 25 juli met haar actie tegen de proefboeringen in het Friese Front.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.