+ Meer informatie

Blokkade hindert werk Shell-chemie

1 minuut leestijd

MOERDIJK (ANP) - Blokkade van twee toegangspoorten tot het complex van Shell-chemie In Moerdijk heeft vanmorgen tot vertraging geleid van het werk bij het bedrijf.

Leden van de Industriebond FNV hielden de poorten dicht in hun streven naar een betere cao voor de duizend werknemers in Moerdijk. De onderhandelingen over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst voor alle Shell-werknemers in ons land liepen vorige week na een aantal vergaderingen op niets uit. Met het Shellbod voor loonsverhoging kan de Industriebond wel leven. Maar vooral de geboden vrije tijd voor werknemers in de vier- en vijf-ploegendienst bevalt hun niet. Shell loopt in vrije dagen vijf tot zes dagen achter in vergelijking met andere bedrijven in de (petro)chemie, aldus de Industriebond.

De poorten bij Shell zijn drie kwartier dicht geweest vanaf half acht. Al eerder werden aan de poort pamfletten uitgedeeld. Acties bij Shell komen weinig voor, de organisatiegraad bij de meeste vestigingen is laag. Moerdijk vormt een uitzondering met tussen de 25 en 30 procent leden van de Industriebond FNV.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.