+ Meer informatie

Grote brand in plantenkwekerij Bergschenhoek

1 minuut leestijd

BERGSCHENHOEK (ANP) Brandweerlieden uit Bleiswijk, Pijnacker en Berkel en Rodenrijs zijn gistermiddag bijna drie uur bezig geweest de brand in een plantenkwekerij in Bergschenhoek onder controle te krijgen.

De brand ontstond rond kwart over een in de hoek van een kas aan de Warmoezierweg, waar op dat moment 25 mensen aan het werk waren. Het personeel wist zich in veiligheid te brengen terwijl het vuur om zich heen greep. Een groot deel van de kas ging in vlammen op. Elf personenauto's en een vrachtwagen die naast de kas geparkeerd stonden, werden zwaar beschadigd. Twee medewerkers werden door ambulancepersoneel behandeld na klachten over de ademhaling. Er raakte niemand gewond.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Ook over het schadebedrag kon een woordvoerder van de rijkspolitie nog niets zeggen. De brandweerlieden werden tijdens het blussen geassisteerd door rijkspolitiemensen in een helicopter. Deze hielden ook de hevige rookontwikkeling in de gaten, die voor overlast dreigde te zorgen voor het vliegverkeer van het nabijgelegen vliegveld Zestienhoven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.