+ Meer informatie

Prijswinnaars van de jubileumkleurplaat

3 minuten leestijd

Ze komen bij een vijver met allemaal eenden. Gertje roept en slaat met zijn armpjes zó prachtig vindt hij alles. Rianne blijft een poosje stilstaan.,,Leuk hè Ciertje?" zegt ze. Jammer dat ze geen brood bij zich heeft, 't is juist zo leuk om eenden te voeren. „Woef...woef...!" roept Gertje, Rianne lacht. „Dit zijn eenden, Gert". Maar Gertje zegt weer: ,,Woef...woef!''Danziet Rianne, dat Gert de eenden niet bedoelt, maar in de verte Rianne begrijpt er niets van. Ze weet zeker dat ze goed gegaan is. Zal ze soms nog één straat verder moeten? Als ze weer een andere straat ingaat, ziet ze dezelfde huizen, maar géén nummer 20. Ze wordt een beetje bang. 't Lijkt wel een doolhof, alles lijkt op hun straat en op hun huis en toch kan ze haar huis niet vinden! En 't is zo akelig stil overal, net of er geen mens woont.

„Mama toe," zegt Gertje weer. O, wist ze maar waar mama was! Wat voelt ze zich opluchting, dat ze eindelijk, eindelijk iemand ziet! Ze vraagt meteen zacht: „Mevrouw, weet u de Leliestraat? ,,Ja hoor, die weet ik en je bent er vlakbij! Je gaat hier linksaf en daarna weer linksaf, dan ben je er. Was je de weg kwijt? „Ja, we wonen hier nog maar een paar dagenen...". ,,0, dan woont ze natuurlijk in het huis van Jolanda!" roept het meisje. „Dat moet wel Inge, want er stond maar één huis leeg in de Leliestraat". „Jolanda was

„Wie weet, krijg je uit hetzelfde huis dstn óók weer een vriendin!" lacht moeder. ,rJa, zoiets zei mijn moeder ook!" En...de beide moeders krijgen gelijk. Inge en Rianne worden trouwe vriendinnen. En Rianne denkt nog vaak: Gelukkig dat ik toen de weg kwijt was en Inge tegenkwam!

Ja, Rianne vindt verhuizen tóch wel leuk! Beste jongens en meisjes. De kleurplaat uit het jubileumnummer van 1 april toonde een huiselijk tafereeltje. Wat hebben jullie er allemaal een gezellig gezinnetje van gemaakt zég! Toch was het kleuren alleen niet genoeg. Want de tekenaar was vast een beetje slaperig toen hij de mooie tekening maakte, er waren immers 10 dingen weggelaten. Toch zijn de meeste van jullie er wel achter gekomen wat er fout was. Hier komen de weggelaten dingen: 1. De tien op de klok. 2. Het rechtse figuurtje op de

klok. 3. Stukje horlogeband van de vader. 4. Stengel van een bloem in de

vaas. 5. De stoelpoot van de stoel waar de vader in zit. 6. Een stukje van de poot van de schemerlamp in de hoek. 7. De bril van de vader mist de

helft. 8. Het breiwerk van de moêdei

mist een stukje draad. 9. Het linkergordijn heeft geen

motiefjes. 10. Een gaatje in de kiesschijf

van de telefoon. Behalve dat we naar de prachtige kleuren van jullie kleurplaten hebben gekeken, moesten we er nu ook nog op letten of jullie alle fouten gevonden hadden. We hebben negen prijswinnaars, van elke leeftijd één:

Arja van der Schee, Bilderdijkstraat 43, 2951 TA Alblasserdam, 4 jaar, krijgt een puzzel van 48 stukjes.

Cora Baan, Lariksstraat 5, 3881 EK Putten, 6 jaar, krijgt een puzzel van 100 stukjes.

Arjan Boer, Waalweg 27a, 2988 CH Rijsoord, 9 jaar, krijgt een puzzel van 500 stukjes.

Peter Geerts, Havikstraat 16, 3312 TK Dordrecht, 10 jaar, krijgt ook een puzzel van 500 stukjes.

Marjan Lanser, Oranjelaan 10,2161 KE Lisse, 12 jaar, krijgt ook de reproduktie.

Alle jongens en meisjes van harte gefeliciteerd met jullie prijs! Maar ook degenen die er net buiten vielen bedanken we heel hartelijk voor de prachtige kleurplaten die jullie ons toestuurden. Doe je de volgende keer weer mee?

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.