+ Meer informatie

Geere-gebied moet opgeknapt worden

Winkeliers Middelburg:

2 minuten leestijd

MIDDELBURG — De winkeliers van de Lange Fiele en omstreken hebben de handen ineen geslagen. De winkeliersvereniging Lange Fiele is uitgebreid tot winkeliersvereniging Lange Fiele Geere en omstreken". Het ligt in de bedoeling in de toekomst allerlei acties samen te houden om zo het winkelgebied in een deel van de stad aantrekkelijk te houden.

Voor enige jaren terug was de Lange Fiele nog niet zo'n florerende winkelstraat als nu het geval is. In de jaren '70 liep de belangstelling voor de Lange Fiele als winkelstraat steeds meer terug. De winkeliers zijn toen gaan ijveren om van de Lange Fiele een winkelerf te maken. Dit heeft nog verscheidene jaren geduurd. Maar twee jaar geleden was het dan zover. Lange Fiele werd winkelerf. Op het winkelerf mag iedereen komen, voetganger, fietser en automobilist. Sindsdien is de Lange Fiele als winkelstraat weer gaan fiereren. Leegstand komt niet meer voor en de omzet bij de winkels steeg. Doch nog steeds is er gebrek aan goede parkeerruimte en is het gebied rond het winkelerf nog steeds niet klaar. Met name het Geere-gebied is bij regen een modderpoel. De winkeliers van Lange Fiele, Poppenmarkt, Plein 1940 en Korte en Lange Geere willen nu gaan ijveren om oook het Geere-gebied voor bezoekers van winkels aantrekkelijk te maken. Dit willen zij onder andere doen door het elke maand voeren van acties.

Parkeerkelder

Verder wil men er bij de gemeente op aandringen zo spoedig mogelijk tot een besluit te komen ten aanzien van het parkeren. Nog steeds discussieert de raad over een parkeerkelder. De winkeliersvereniging vindt dat er nu snel eens '"n besluit moet komen. Als de parkeerkelder of -garage er is kan de Lange Fiele een voetgangersgebied worden. Tevens kan men dan, het Geere-gebied opknappen en kunnen, hier misschien nog winkels gevestigd worden. Dat de Lange Fiele een voetgangersgebied wordt hoeft voor de bewoners en winkeliers van de LangeFiele niet zo nodig. In de Lange Fiele komt in tegenstelling tot winkelpromenades bijna geen vandalisme voor. Dit komt doordat er tot in de nacht verkeer rijdt door de Lange Fiele. Ook de automobilisten gedragen zich netjes op het erf zodat dit ook geen problemen oplevert.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.