+ Meer informatie

Tot tien jaar cel geëist voor cocaïnesmokkel

1 minuut leestijd

ROTTERDAM (ANP) - Officier van Justitie mr. J. W. P. Snijders heeft gisteren voor de rechtbank in Rotterdam gevangenisstraffen geëist van 4 tot 10 jaar tegen vijf leden van een drugsbende. De verdachten zouden hand- en spandiensten hebben verleend bij de smokkel van cocaïne in vaten teer vanuit Trinidad naar de haven van Rotterdam.

De cocaïnelijn vanuit Zuid-Amerika werd begin dit jaar ontdekt door de Rotterdamse politie en de Fiscale Inlichtingen en Opsporings Dienst (FIOD). Bij een inval in een loods in Oudenhoorn (Bernisse) begin februari werd 650 kilo cocaïne ontdekt, verpakt in vaten teer. Tijdens en na de inval arresteerde de politie negen verdachten. Zes van hen zijn afkomstig uit Rotterdam en omgeving.

Ook de eerste proefzending werd onderschept door de Rotterdamse douanerecherche, maar de vaten bevatten toen geen drugs. Twee weken 'later werd in een container op een terrein aan de Merwehaven wel cocaïne tussen het teer ontdekt. Politie en douanerecherche besloten vervolgens te wachten tot de container werd opgehaald.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.