+ Meer informatie

Rabo gaat praten met bonden

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) - De hoofddirectie van de Rabobank heeft gisteren de vakbonden uitgenodigd voor een nader gesprek over de komende reorganisatie.

Bij die reorganisatie zullen de komende jaren maximaal tweeduizend banen verdwijnen, zo heeft de bank de vakbonden laten weten. Aanvankelijk was er nog sprake van een banenverlies van twee- tot drieduizend, maar die raming is bijgesteld.

Volgens 'de VHP, vakbond van hoger personeel in het bankbedrijf, is de Rabo teruggekomen op haar oorspronkelijke standpunt dat het over-: leg met de bonden over deze reorganisatie en de sociale gevolgen een zaak zou zijn van de afzonderlijke, bij de overkoepelende Rabo-organisatie aangesloten banken omdat die min of meer zelfstandig opereren. Nadat de bonden daarover een boze brief schreven, kwam de Rabotop op dat standpunt terug.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.