+ Meer informatie

Alphen koopt grond bij spoor 'preventief' aan

3 minuten leestijd

ALPHEN A/D RIJN - De gemeente Alphen aan den Rijn wil ruim drie jaar lang een optie nemen op een stuk grond tussen de Oude Rijn en de spoorlijn Alphen aan den Rijn. Dit kost 582.000 euro. Wethouder B. Wienbelt wil hiermee voor de gemeente ongewenste ontwikkelingen in het gebied uitsluiten. De commissie grondgebied heeft gisteren ingestemd met het voorstel. Uiteindelijk wil de gemeente er een nieuw bedrijventerrein aanleggen.

SGP wil vrijstelling leges voor kerken

DOMBURG - De SGP-fractie in de gemeenteraad van Veere wil dat de vrijstelling van leges voor ideële organisaties wordt uitgebreid, zodat ook kerken van de vrijstelling gebruik kunnen maken. De SGP zette haar pleidooi gisteren kracht bij door het indienen van een motie.

Politie doet grote xtc-vangst in Helmond

HELMOND - De politie heeft maandagmiddag in Helmond 15.000 xtc-pillen en 80 kilo zuiver xtc-poeder in beslag genomen. Dat maakte zij gisteren bekend. Met het poeder konden nog eens 1 miljoen pillen worden gemaakt, met een minimale straatwaarde van ongeveer 4,5 miljoen euro. De politie vond de spullen in een woning. Ze hield een 49-jarige man en een 54-jarige vrouw uit Helmond aan. Verder nam de politie een motor, twee auto's en enkele duizenden euro's in beslag.

Zestienjarig meisje uit Mijdrecht mishandeld

MIJDRECHT - Een 16-jarig meisje uit Mijdrecht is maandag door een meisje op een scooter mishandeld. Dat maakte de politie gisteren bekend. Het slachtoffer fietste over de Dokter Van de Berglaan in Mijdrecht toen een scooter naast haar kwam rijden. De berijdster bespuugde de fietser en wachtte haar later op. De Mijdrechtse werd vervolgens getrapt en kwam ten val. Zij liep daarbij diverse verwondingen op.

Papendrecht eerste op economische lijst

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht heeft met de locatie Ketelhaven de eerste plaats in de ranglijst van economische toplocaties op het gebied van bouwnijverheid gehaald. Bureau Louter en het weekblad Elsevier zijn verantwoordelijk voor de ranglijst. Zij brengen de meest florerende vierkante kilometers verschillende bedrijfsmatige activiteiten op economisch gebied in beeld. Eerder eindigde de gemeente op de tiende plaats op de ranglijst van 378 gemeentelijke websites.

Man doorboort neus van agent Rotterdam

ROTTERDAM - Een 25-jarige Rotterdammer heeft gisterochtend in de Albregt-Engelmanstraat met een schroevendraaier de neus van een politieagent doorboord. De agent wilde met een aantal collega's een ruzie sussen tussen de Rotterdammer en een bewoonster. Plotseling kwam de dader op de agent af. Daarbij werd het tussenschot van diens neus doorboord. De agent moest naar het ziekenhuis.

Twee buslijnen door Westerscheldetunnel

TERNEUZEN - Door de Westerscheldetunnel gaan twee interregionale buslijnen lopen: Goes-Terneuzen-Gent en Middelburg/Vlissingen-Terneuzen. Openbaarvervoerbedrijf Connexxion gaat de buslijnen vanaf 15 maart volgend jaar exploiteren.

Reclameborden weg uit buitengebied Tholen

THOLEN - De reclameborden in het buitengebied van Tholen moeten verdwijnen. Alle eigenaren van de borden hebben inmiddels een waarschuwing van de provincie Zeeland gehad. Als de borden op 20 december niet weg zijn, zal er bestuursdwang worden toegepast.

Man aangehouden voor mishandeling

UTRECHT - De politie heeft maandagavond in de Trumanlaan een 20-jarige Haarlemmer aangehouden die ervan wordt verdacht een 34-jarige vrouw uit Amersfoort ernstig te hebben mishandeld. Dat maakte de politie gisteren bekend. In een woning trof de politie de ernstig gewonde vrouw aan. Zij is in verband met haar letsel met behulp van de ladderwagen van de brandweer uit de woning gehaald en naar het UMC gebracht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.