+ Meer informatie

Moorden Spanje „per ongeluk"

1 minuut leestijd

MADRID — De paramilitaire burgerwacht heeft opdracht gegeven tot een onderzoek inzake de moord op drie mannen die zij gedurende het afgelopen weekeinde heeft gearresteerd en vervolgens gedood, kennelijk in de veronderstelling dat het drietal deel uitmaakte van de Baskische Afscheidingsbeweging.

Het hoofdkwartier van de garde in Madrid zei dat het onderzoek geen beletsel zou vormen voor een eerder verordend juridisch onderzoek. De verklaring wierp weinig licht op elkaar tegensprekende officiële rapporten over de wijze waarop de drie arrestanten door de garde zijn gedood.

De Spaanse communistische partij kondigde aan dat zij de regering zal verzoeken om in het parlement te verklaren hoe en waarom de mannen, die onderweg zouden zijn geweest naar een communiedienst Zuid-Spanje, om het leven zijn gebracht. Spaanse kranten maakten melding van een bij vergissing gepleegde moord, begaan tijdens een grootscheepse klopjacht op terroristen.

Het nieuws over de dood van het drietal kwam te midden van de arrestatie van 20 vermeende leden van de Baskische afscheidingsbeweging ETA.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.