+ Meer informatie

Aftappen van telefooncel niet verkeerd"

1 minuut leestijd

LEEUWARDEN (ANP) - De Leeuwarder persofficier F. J. Gorter vindt niet dat het openbaar ministerie verkeerd heeft gehandeld bij het aftappen van de telefooncel in de Dokkumer wijk It Fügellan. Dat deelde hij gisteren desgevraagd mee.

De beschuldiging van de Dokkumer advocaat Stein dat de privacy van de bewoners van It Fügellan werd geschonden, noemt hij „betrekkelijke onzin". Volgens Gorter gebeurt het wel vaker dat openbare telefooncellen worden afgeluisterd. In alle gevallen moet daarvoor door een rechter toestemming verleend worden.

„Dat is ook in dit geval gebeurd. Als de rechter de noodzaak inziet van het aftappen van zo'n cel, dan gebeurt dat. Als mr. Stein daar bezwaren tegen heeft, dan kan hij zijn kruit beter bewaren tot aan de rechtszaak", aldus de persofficier.

Hij vindt niet dat de privacy van de bewoners van de wijk geweld is aangedaan. „Het materiaal dat geen betrekking op de zaak heeft, wordt vernietigd. Daar komt niemand iets van te weten". Hij kan zich echter voorstellen dat bewoners het geen prettig idee vinden dat hun gesprekken door een agent zijn beluisterd. „Daarom moet er ook spaarzaam worden omgegaan met afluisteren".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.