+ Meer informatie

Afscheid van br. J. H. Duyker

3 minuten leestijd

als penningmeester van het landelijk comité ter voorbereiding van ouderlingen- en diakenenconferenties

Broeders

Jaar in jaar uit hebt u beneden en hierboven aan de tafel broeder Duyker, de penningmeester van ons comité, zien zitten. Niemand die hem zijn ruim 80 jaren aanziet, maar hij telt ze toch echt. Zijn steeds hoger wordende leeftijd heeft hem er toe gebracht zijn functie in ons comité ter beschikking te stellen. Toen br. Duyker ons dat mededeelde, hebben wij elkaar wat zorgelijk en br. Duyker enigszins verdrietig aangekeken. Op deze wereld en ook in de kerk is iedereen vervangbaar, maar je hebt mensen die in de wijze waarop zij hun werk doen, zo’n stuk verantwoordelijkheid en continuïteit weten te leggen dat je ze erg graag zou willen vasthouden. Zo iemand is br. Duyker uit Amsterdam.

Achter het feit dat br. Duyker deze hoge leeftijd heeft mogen bereiken, merken wij allereerst Gods genade op, maar het wijst er ook op dat hij zijn gezondheid niet al te zeer heeft laten lijden onder het ongeduld over uitblijvende betalingen van nonchalante penningmeesters in de kerken. Een enkele maal hebben we hem op onze vergaderingen daarover wel eens horen zuchten, maar altijd bleef dat zuchten beheerst door een onverwoestbaar vertrouwen in zijn medemensen, ook in ons als zijn mede-comitéleden. Toen hij ons zijn beslissing meedeelde, hebben we br. Duyker niet alleen wat verdrietig maar ook een beetje vragend aangekeken, zo op de manier van: „maar waar halen we een nieuwe penning-meester vandaan?” Kijk broeders, geheel in de stijl van vorsten en staatslieden met een vooruitziende blik heeft br. Duyker ook aan zijn opvolging gedacht en daartoe tijdig passende stappen ondemomen.

Onder het motto „jong geleerd is oud gedaan”, wat geheel op hem zelf van toepassing is, heeft br. Duyker ons zijn kleinzoon, br. B. van den Boom voorgedragen om tot penningmeester van dit comité te worden uitgeroepen. Daarmee heeft br. Duyker de „dynastie” veilig gesteld.

Br. Duyker, dank voor alles wat u deed en voor Uw grote bijdrage aan de goede samenwerking binnen ons comité. Graag overhandig ik u namens het comité deze enveloppe als blijk van waardering. De inhoud is goed voor een bedrag dat u naar eigen keuze kunt besteden. U zult op onze conferenties een welkome gast blijven, als uw gezondheid het toelaat.

Het comité heeft enkele maanden geleden een oriënterend gesprek met br. Van den Boom gehad. Alleen al in het feit dat br. Duyker hem voordroeg, lagen voor het comité voldoende kwaliteitswaarborgen, maar het gesprek heeft dat nog eens extra bevestigd.

Het comité vraagt graag uw approbatie op zijn voordracht br. Van den Boom te benoemen tot penningmeester van het comité.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.