+ Meer informatie

auwkeurig onderzoek zwak deel Vechtdijk

Bijna-doorbraak bij dorp Dalfsen

2 minuten leestijd

I ZWOLLE — Diepteboringen zuilen aan het licht moeten brengen om welke reden precies de Yechtdijk bij Dalfsen begin maart Bijna doorbrak waardoor dit Overijsselse dorp dreigde te overstroihen. ., >',,.; .-i

|.Ëén dezer dagen zal liet waterschap è^ Noordervechtdijken, het onderzoek ifitVoeren tot een diepte van vijftien rjieter om de ondergrond van de dijk te Ipren kennen. ' Bij het hoge water van maart dreigde dp dijk bij Dalfsen onderuit te zakken ofmdat de ondergrond, zoals waterskaatsdeskundigen toen beweerden uit (iijfzand bestond. Er zullen extra vioorzieningen nodig zijn van zeker 50.000 gulden. Deze kosten komen boven op de vijftien miljoen gulden die gemoeid zijn met het uitvoeren van de laatste fase van de dijkverbeteringsplannen langs de Vecht tussen Dalfsen en Ommen. Deze plannen zijn gemaakt om de rivierdijken op Deltahoogte te brengen.

Ontwerp

Donderdagmiddag' vergaderde de zogenaamde coördinatiecommissie van de provincie om een ontwerp te kiezen dat zo min mogelijk schade zal aanrichten aan het kwetsbare Vechtdal. De dijkverbetering moet in april 1982 beginnen. Provinciale waterstaat van Overijssel is inmiddels begonnen met een rapport over de extreem hoge waterstanden van maart. kunnen betekenen. De voorgestelde re- j,gf geling komt in het algemeen neer op een voor de wethouder bij beëindiging van zijn wethoudersschap toe te kennen recht op een uitkering vóór zijn 65-jariongeval in zijn woonplaats om het leven gekomen. De man werd bij het oversteken van de Enschedesestraat geschept door een personenauto. Hij overleed op weg ,.naar het ziekenhuis. een recente verkeerscontrole waarbij in een auto van de 33-jarige G. D. uit Swalmen vuilniszakken gevuld met sigaretten ter waarde van 30.000 gulden werden aangetroffen. ROTTERDAM jarige mevrouw A. De 25Westerwoudt-den Boer uit Rotterdam is donderdagnacht bij een verkeersongeluk in haar woonplaats om het leven gekomen. Haar man bestuurde de auto, die op de Abraham van Stolkweg in een slip raakte. De auto botste tegen een lichtmast. De lantaarnpaal viel op het dak van de wagen, waardoor mevrouw Westerwoudt dodelijk gewond werd. Haar man en een derde inzittende werden met verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.