+ Meer informatie

Tweehonderd man weg bij werken Oosterschelde

1 minuut leestijd

VLISSINGEN — Aan het eind van dit jaar en in de eerste helft van 1982 zullen rond de tweehonderd betonwerkers, die betrokken zijn bij de bouw van de pijlerdam in de stormvloedkering in de monding van de Oosterschelde, moeten afvloeien.

Volgens ir. S. Hesp, financieel directeur van Dosbouw, de aannemerscombinatie die de Oosterscheldewerken onder supervisie van rijkswaterstaat uitvoert, zullen er daarentegen weer vijfhonderd nieuwe werkers aangetrokken moeten worden voor de zogenaamde „natte werkzaamheden". Mensen dus, die op schepen werkzaamheden ten behoeve van de stormvloedkering moeten uitvoeren.

Het ontslag van de betonwerkers is een gevolg van het feit dat de 66 betonnen pijlers, die in de sluitgaten worden geplaatst als steun voor de stalen schuiven in de stormvloedkering, bijna voltooid zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.