+ Meer informatie

ThuisTips Snufjes

1 minuut leestijd

Macadamia, een nieuwe noot
Het nieuwste nootje van Klijnoot heet Macadamia. Volgens de fabrikant is dit de 'champagne' onder de noten. Macadamia's zijn droog geroosterd en licht gezouten. De smaak van deze bijzonder grote, ronde noten doet denken aan die van cashewnoten. Jammer dat er in een zakje niet zo veel van die witte joekels gaan. Een zakje (125 gram) kost ƒ 3,99.

Een bakboek vol feestelijke recepten
Altijd thuis oliebollen gegeten... en opeens moet je ze zelf bakken. Hoe doe je dat eigenlijk, als je geen kant-en-klare mix wilt gebruiken? En banketstaaf, kun je dat ook zelf maken? Ja, dat kan.

Recepten voor dergelijke 'feestnummers' staan in "Bakken voor de feestdagen". Je vindt er ook ideeën in voor allerlei verrukkelijke koekjes, klein en groot. Kruidkoekjes, sprits, speculaas, chocoladedaalders, kersenbonbons, maar ook vruchtenbrood, amandelstol... Waarom zou je dat alleen in december eten? Zoiets is toch altijd de moeite waard.

Wie nog aan de slag wil en verlegen zit om de juiste recepten, is geholpen met dit boek. Het wordt ongetwijfeld vaker gebruikt. Slappe kaft, volop kleurenfoto's.

"Bakken voor de feestdagen" door Regine Stroner; uitg. Zomer & Keuning, Ede; 82 blz., ƒ 22,50.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.