+ Meer informatie

HEERLEN

1 minuut leestijd

streek beleefde in 1989 in economisch opzicht een uitstekend jaar.

Er vestigde zich een recordaantal van 600 nieuwe bedrijven. Voorzitter ir. W. Schiffelers van de Kamer van Koophandel in de mijnstreek heeft dit, gistermiddag in Heerlen bekendgemaakt.

De investeringen, de export en de werkgelegenheid namen meer toe dan in de rest van Limburg en overtroffen sterk de landelijke .groei. Tegenover een landelijke stijging van de investeringen van met 3 procent, kende de mijnstreek een stijging met 17 procent.

De export nam toe met 16 procent tegenover landelijk 10 procent en de werkgelegenheid met 4 procent. Landelijk was dit 3 procent. Leed in 1988 nog één op de zeven bedrijven verlies, in het afgelopen jaar was dit één op de tien en in 1990 naar verwachting nog één op de veertien.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.