+ Meer informatie

Een advertentie is vaak niet zo serieus bedoeld

2 minuten leestijd

familie) je niet bespaard zullen blijven. Wellicht voel je toch, dat je met deze relatie moet breken, omdat het je verhouding tot God verstoort. Doe dit dan maar! De Heere vergeldt honderdvoudig degenen, die Hem liefhebben. (zie Matth. 19:29).

Niet serieus

Via een advertentie iemand zoeken is een mogelijkheid, als je weinig jongelui ontmoet. Ik geloof wel, dat ze, vooral waar het de héél jonge mensen betreft, vaak niet serieus bedoeld zijn. Als we beseffen, dat 1 op de 3 huwelijken tegenwoordig eindigt in een scheiding, is het moeilijk vol te houden, dat „huwelijken in de hemel gesloten worden". Uiteraard geschieden alle dingen onder Gods toelating, maar niet alle dingen heeft God gewild. Ik las eens: huwelijken worden in de hemel gesloten, voorzover de liefde de boventoon voert. Alle liefde is immers uit God! Dat Amram en Jochebed voor elkaar bestemd waren, die de ouders werden van Aaron, Mirjam en Mozes, weet ik wel zeker. Maar als ik nü om me heen kijk, zet ik bij menig stelletje m'n vraagteken.

Robert spreekt over „zwarte jaren", maar de tijd dat je vrij rondloopt is geen verloren tijd!

Ook een teleurstelling kan tot verrijking van je leven zijn. Al zie je dat achteraf pas. Omdat je er zo met hart en ziel bij betrokken bent, geeft het je vaak een forse duw op weg naar de volwassenheid en op de juiste wijze verwerkt, kan het tot verdieping zijn van je gevoelsleven en een spoorslag om het alleen van de Heere te verwachten. Die wèl trouw blijft.

Overigens blijkt ook vaak binnen het huwelijk „het uitnemendste moeite en verdriet" te zijn. Veel jongeren denken: Als ik maar eenmaal getrouwd ben! Maar... dan begint het pas! Ook binnen het huwelijk moet er onafgebroken gewaakt worden om wat goed begon ook goed te houden. Levensgeluk waait je niet aan; je moet er voor vechten!

Dat geldt ook voor de ongehuwde. Je kunt blijven staren op vyat je mist en

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.