+ Meer informatie

Delfsair91

Kwart miljoen bezoekers naar

2 minuten leestijd

DELFZIJL - Delfzijl staat van 13 tot en met 17 augustus volledig in het teken van "Delfsail'91". Als finish-haven van de Cutty Sark Tall Ships Race 1991 ontvangt Delfzijl ruim tachtig zee-zeilschepen.

Rondom de komst van de schepen worden op het haventerrein en in het centrum diverse evenementen georganiseerd. Schepen zijn geopend voor het publiek, er zijn een aantal exposities, rondvaarten, vaartochten vanuit de Eemshaven en er is een maritieme markt

De Delfzijl-organisatie verwacht ruim 250.000 bezoekers. Hierdoor zal "Pelfsair91" dit jaar één van de grootste publieksevenementen in Nederland zijn.

Om de grote stroom van bezoekers in goede banen te leiden worden in Delfzijl ingrijpende verkeers- en parkeermaatregelen genomen. De komst per openbaar vervoer naar het evenement zal in samenwerking met cosponsor GADO en de NS worden bevorderd. genen het meteen laten horen wanneer er iets mis is met het voedsel. „En over de hygiëne gaan wij praten met het cateringbedrijf dat het eten verzorgt".

Het is Hiemstra niet duidelijk waarom de gevangenen nu toch actie zijn gaan voeren. Volgens de directeur lieten de woensdag gemaakte afspraken niets aan duidelijkheid te wensen over. „Daarom doe ik voorlopig niets. Mocht echter blijken dat de situatie door deze actie onbeheersbaar wordt, dan nemen wij onze maatregelen".

Daarbij kan volgens hem gedacht worden aan overplaatsing van gedetineerden naar andere huizen van bewaring. In gevangenis De Marwei in Leeuwarden waren onlangs eveneens misprijzende geluiden te horen over het voedsel. Gevangenis De Marwei in Leeuwarden en het Huis van Bewaring maken gebruik van de diensten van hetzelfde cateringbedrijf.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.