+ Meer informatie

Veel uitvallers op laatste dag Vierdaagse

1 minuut leestijd

NIJMEGEN - Precies 27.328 wandelaars zijn erin geslaagd de 73e Vierdaagse in Nijmegen te volbrengen. Op de vierde en laatste dag vielen nog 281 lopers uit. Dit aantal is volgens de KNBLO, organisator van de Vierdaagse, zeer hoog.

KNBLO-woordvoerders noemden de weersomstandigheden „tropisch". Na een vrij koele start gistermorgen werd het inderdaad zeer warm 's middags tijdens de feestelijke intocht van de Vierdaagse over de Nijmeegse Sint Annastraat.
Dat weerhield vele honderdduizenden toeschouwers er echter niet van de wandelaars over de „Via Gladiola", zoals de Annastraat tijdens de Vierdaagse wel genoemd wordt, toe te juichen. 
Wel zat opvallend veel publiek al heel vroeg op schaduwrijke plekjes langs de route onder meegebrachte parasols en zelfgemaakte zonneluifels. 
Heel veel aandacht was er tijdens de intocht —en ook tijdens de voorgaande drie dagen— voor de Russische kadetten van een officiersopleiding uit Moskou, die voor het eerst aan de Vierdaagse deelnamen. Overal werden zij uitbundig begroet en kregen zij van alles aangeboden. De Russen hebben op hun beurt ook goede zaken gedaan: zij ruilden allerlei onderdelen van hun uniform (vooral knopen, koppelriemen en insignes) tegen met name Nederlandse en Amerikaanse souveniers. De Russen zijn volgens hun kolonel zeker van plan volgend jaar met meer mensen en beter getraind aan de start te verschijnen, want zij beschouwen het als een kleine schande dat één kadet al tijdens de eerste dag uitviel wegens blaren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.