+ Meer informatie

VN-resolutie Irak valt goed

1 minuut leestijd

DEN HAAG - De Nederlandse regering "verwelkomt" de nieuwe resolutie van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties over Irak. Dat schrijft minister De Hoop Scheffer van Buitenlandse Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.

De onderhandelingen en het resultaat vormen volgens De Hoop Scheffer een duidelijk bewijs van de bereidheid van de Verenigde Staten om het VN-spoor te blijven volgen. Tevens wordt volgens hem nog eens duidelijk dat de Veiligheidsraad bereid is zijn belangrijke rol te blijven spelen.

Ook is de Nederlandse regering blij met de unanimiteit waarmee de resolutie werd aangenomen. "Deze unanieme steun van alle raadsleden zal de internationale druk op Irak doen toenemen om dat land ertoe te bewegen mee te werken aan de uitvoering van de resoluties, in het bijzonder de resoluties die de ontmanteling van Iraks massavernietigingswapens ten doel hebben."

De regering meent dat Irak "deze laatste kans moet grijpen."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.