+ Meer informatie

Redding verblijf Duitse keizer dichterbij

1 minuut leestijd

DOORN - De redding van Huis Doorn is een belangrijke stap dichterbij. Staatssecretaris Van Leeuwen heeft het principebesluit om Huis Doorn geen subsidie meer te verlenen, teruggedraaid.

Ook het Europees Parlement (EP) geeft waarschijnlijk voor 2003 een exploitatiesubsidie. Huis Doorn was de verblijfplaats van de laatste Duitse keizer, Wilhelm II, die er van 1920 tot 1941 in ballingschap leefde. Na de oorlog viel het landgoed met zijn inboedel toe aan de staat.

Toenmalig staatssecretaris Van der Ploeg besloot in 2000 Huis Doorn niet langer te subsidiëren. Van Leeuwen vindt de vooruitzichten voor Huis Doorn nu zo goed dat hij 240.000 euro subsidie wil geven. Het EP geeft nu vrijwel zeker voor het derde achtereenvolgende jaar een exploitatiesubsidie van 60.000 euro.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.