+ Meer informatie

Aantal vaatoperaties zal verdubbelen

1 minuut leestijd

tTRKCHT (ANP) - De komende jaren zal het aantal patiënten dat in aanmerking komt voor een vaatoperatie minstens verdubbelen, met alle kosten vandien. Ook zal het structurele tekort aan bedden op de intensive-care-afdelingen toenemen.

Deze voorspellingen deed prof. dr. J. Rauwerda vanmiddag in zijn inaugurele rede "Wat in een slecht vat zit verzuurt" bij zijn benoeming tot hoogleraar in de heelkunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

De toenemende vraag naar vaatoperaties komt door de dubbele vergrijzing: meer mensen worden steeds ouder. En hoe ouder de mens des te meer kans op vaatziekten. Rauwerda vindt overigens dat er geen reden is op basis van leeftijd af te zien van vaatoperaties, omdat die een laag sterfterisico geven en de kwaliteit van leven verhogen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.