+ Meer informatie

Wonderlijk gebeuren (3)

2 minuten leestijd

CDA-Kamerlid Van Leijenhorst spreekt zijn partijgenoten in het Brabantse Fijnaart toe.

in het buitenland spendeert, blijken de gemoederen bezig te houden. Of de buitenlandse vakanties niet extra belast kunnen worden, wil iemand weten. Dan lost het probleem zich vanzelf op. Zover wil Van Leijenhorst echter niet gaan. Wel meent hij dat het bedrijfsleven krachtige steun verdient („daar pleit ik al tien jaar voor") en dat de burgers daar offers voor zullen moeten brengen. Hoe? ,,Door minder met vakantie te gaan bijvoorbeeld", meent hij. Die oplossing wordt met grote instemming begroet.,,Juist, juist", roepteen oudere man die al verteld heeft dat hij nog nooit met vakantie is geweest. Lachened reageert Van Leijenhorst: ,,U heb ik inderdaad niets te verwijten".

Een zekere mevr. Van Dis wil graag iets meer weten over het kemwapenstandpunt van Van Leijenhorst. „Ben uiterst moeilijk probleem", stelt het Kamerlid vast. Om dat te illustreren vertelt hij dat hij hierover urenlang met zijn zoon gepraat heeft maar hem niet heeft kunnen overtuigen.

Een kwartiertje later is hij al weer op weg naar Den Haag. In het zaaltje maakt echter nog niemand aanstalten om op te stappen; men neemt uitgebreid de tijd om na te praten. Verrrassend, gezien het beeld van snel leegstromende zalen elders. Het moet vast een Brabantse gewoonte zijn.

Eerder die dag wonen we een verkiezingsforum bij inhet gebouw van het Tinbergencollege (een Meaoschool) in Den Haag. De bijeenkomst, die is belegd om de viering van een lustrum enige luister bij te zetten, zal om twee uur beginnen maar als het zover is, blijken de meeste forumleden te schitteren door afwezigheid. Achter de tafel in het bedompte schooUokaal onderhoudt een ons onbekende dame (een kandidaat-Karaerlid van D'66, horen we later) zich met een nonchalant geklede dertiger. Het is de

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.