+ Meer informatie

Geen kort geding Nijmeegse krakers

Op verzoek van B. en W.

1 minuut leestijd

NUMEGEN — De Rijksgebouwendienst heeft op verzoek van B. en W. van Nijmegen besloten het aangekondigde kort geding tegen de krakers van het voormalige districtskantoor van de rijkspolitie aan de Arksteestraat uit te stellen. Het gemeentebestuur heeft op die manier tijd om een andere oplossing te zoeken, waardoor een mogelijke geweld-

dadige ontruiming van het pand kan worden voorkomen.

De Rijksgebouwendienst zou waarschijnlijk volgende week het kort geding aanspannen. De krakers hadden tot vrijdag de tijd om het pand vrijwillig te verlaten, maar ze hebben verklaard daar niet over te peinzen. Zij willen, dat de gemeente het gebouw, dat eigendom is van de staat, koopt en het geschikt maakt voor bewoning.

Het verzoek om uitstel van juridische stappen tegen de krakers is door B. en W. gedaan na overleg met vertegenwoordigers van de Nijmeegse gemeenteraad. Deze vrezen een tweede affaire Piersonstraat in Nijmegen.

Tijd nodig

Het is niet bekend in welke richting B. en W. een oplossing zoeken. Uit een verklaring blijkt, dat het gemeentebestuur wel enige tijd nodig denkt te hebben, omdat met verschillende instanties overleg gevoerd moet worden.

Het pand aan de Arksteestraat/hoek Oranjesingel werd vorig jaar juli gekraakt. Na de verhuizing van de rijkspolitie zou er een kantoor worden gevestigd van de Rijksgeneeskundige dienst.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.